02.08.2023

Da li logika i magija mogu zajedno?

Srijeda je dan pod upravom Merkura – dan logike i racionalnog uma.

Ipak, Merkur se polako sprema za svoj retro hod u znaku u kome je egzaltiran – znaku Djevice i danas pravi izazovan aspekt sa Saturnom.

Na osnovnom nivou ovo je sudar generacija, slika sukoba sa autoritetom. Na unutrašnjem planu, naša logika neće biti dugoročno podržana, zato što nije podržana unutrašnjim autoritetom – odnosno vjerom cijelog sopstva u naš mentalni dio. Naime, mi smo vođeni tim malim analitičkim dijelom i mislimo da sve u njemu znamo, rijetko ćemo odati priznanje suprotnoj strani da možda zna više i bolje od nas.

Ovaj Saturn traži da se poravnamo na najdubljem nivou – nivou ličnih i kolektivnih uvjerenja, nivou lične duhovnosti sa našim riječima i akcijama. Kada uskladimo i poravnamo sve djelove našeg bića, tada će kreacija i naš život odgovarati željama i potrebama naše duše.

Kako spojiti Djevicu i Ribe? Kako spojiti logiku i magiju? Da li je uopšte moguće? Naravno da da, mi smo spoj suprotnosti i upravo to radimo na ovoj Zemlji. Učimo da spajamo talas i česticu, učimo da smo i život i smrt…
Probajte da danas ne zauzimate strane i nađite razumijevanje u srcu za svaku.

Zakažite svoj termin

Izaberite uslugu *
Izaberite termin *
Ime i prezime *
E-mail adresa *
Broj telefona
Dodatni komentar
Cijena
0.00

Zakažite svoj termin

Izaberite termin *
Ime i prezime *
E-mail adresa *
Broj telefona
Dodatni komentar
Cijena
0.00