Retrogradni Merkur

Merkur je najbliža planeta Suncu i kao takva je najčešće retrogradna, čak tri puta godišnje po tri sedmice. Retrogradnost zapravo ne znači da se planeta stvarno kreće unazad, već da se sa naše planete Zemlje čini da je usporila i krenula unazad zbog nepravilne kružne putanje planeta oko Sunca. Svako retrogradno kretanje govori o tome da planeta crpi svoju snagu iz unutrašnjosti.

Merkur je trenutno u znaku Djevice – znaku u kom je u svom dvostrukom dostojanstvu, dakle, i u sjedištu, i u znaku svoje egzaltacije i sprema se za retrogradni zaokret 23.avgusta sa 22.stepena.

Sam Merkur vlada i znakom Blizanaca – prvim ljudskim znakom, govoreći o svojoj prvoj osobini i vrijednosti koju nam daje – a to je sposobnost da mislimo, komuniciramo i imamo izgrađeno mentalno tijelo.

Ipak, Merkur egzaltira u Djevici – znaku našeg fizičkog tijela i naše fiziologije. Dakle, tu je upravo najpamentiji, što govori o inteligenciji našeg tijela. Mi često mislimo da je naš misaoni proces, sposobnost da nešto naučimo napamet, da znamo dosta informacija naš glavni adut i naša osnovna sposobnost, ali to je samo površina okena. Bukvalno to je sam pogled na vodu, ispod koje ne možemo ni da zamislimo šta sve bivstvuje.

Ako pogledamo svoj život, da li on odgovara našim mislima? Da li svoje mentalne planove sprovodimo u djelo? Često u svom životu vidimo stvari za koje vjerujemo da uopšte nisu naše i da su djelo drugih ljudi i okolnosti. Ipak, u našem okruženju i okolini ne može postojati ništa što je izvan nas. Samim tim, sve to što na mentalnom nivou mislimo da nismo mi, zapravo je naše biće iz dubine okeana. Ono biće koje nije vidljivo, ono biće koje živi svoj život nezavisno od naših misaonih obrazaca. To biće je biće nastalo iz našeg karmičkog klatna i u tom biću su sva naša odbacivanja, sve ono što mislimo da nismo mi, sve ono što osuđujemo, sve ono što osjenjujemo kao loše. Ne priznavanjem postojanja tog bića, mi dodatno jačamo njegovu snagu, jer ga negiramo i nesvjesni smo njegovog postojanja.

To čarobno energetsko biće živi u našem tijelu, u našoj fiziologiji i našem DNK kodu. To biće je upravo u Djevici, i to biće možemo osvijetliti u periodu retrogradnog Merkura. Potrebno je da budemo tihi, da budemo udobni u našem tijelu, da osjetimo da smo odmorni, da je tijelo lagano, da što više konzumiramo laganu hranu, da se dobro hidriramo i da gradimo našu tišinu. Budimo tišina, dozvolimo da u praznini prepoznamo to biće, da vidimo tu energiju predaka i da je bezuslovno prihvatimo, kakva god da je ona. Koliko god nam se činila kao različita od nas. Ako smo dovoljno iskreni moćićemo da je prepoznamo i moćićemo da je prigrlimo.

Zakažite svoj termin

Izaberite uslugu *
Izaberite termin *
Ime i prezime *
E-mail adresa *
Broj telefona
Dodatni komentar
Cijena
0.00

Zakažite svoj termin

Izaberite termin *
Ime i prezime *
E-mail adresa *
Broj telefona
Dodatni komentar
Cijena
0.00