Pomračenje Mjeseca i Sunca

Eklipse predstavljaju pomračenja svjetala. Naime, Mjesec je najbliže tijelo planeti Zemlji i predstavlja našu emotivnu stranu, majku, narod, podsvijest, hranu, porijeklo. Sadrži sva emotivna sjećanja nas i naše genetike, kako iz prošlih, tako i iz budućih vremena.

Eklipse zapravo predstavljaju astroomsko poravnanja tri tijela: Sunce, Zemlja i Mjesec se nalaze u jednoj liniji u blizini Mjesečevih čvorova. Mjesečevi čvorovi su nematerijalne tačke, koje predstavljaju presjeke kretanja Mjeseca i ekliptike.

Južni Mjesečev čvor nas vezuje za prošlost i nosi energiju naše genetike, dok Sjeverni Mjesečev čvor nas vuče u budućnost i predstavlja inteligenciju i želju naše duše.

Kada imamo Mlad Mjesec u blizini čvora, govorimo o pomračenju Sunca, odnosno o solarnoj eklipsi, a kada imamo Pun Mjesec u blizini čvora, govorimo o pomračenju Mjesecu, odnosno o lunarnoj eklipsi.

Sezone eklipsi su vrlo ritmične i na svakih šest mjeseci imamo jedno poravnanje, odnosno jednu sezonu. Obično tokom jedne godine imamo četiri eklipse, a najveći mogući broj je sedam, što je izuzetno rijetko. U bliskoj prošlosti smo tokom 2019. godine imali čak šest eklipsi, i to je godina koja je bila uvod u tranzicione promjene koje su nastupile od 2020. godine do 2026. Tokom perioda od 2020. do 2026. godine imamo period velikih konjukcija, odnosno sjemenih formi koje oblikuju kolektiv i svijet na mundanom nivou.

Trenutna 2024. je godina velikih tranzicionih promjena i okosnica astroloških događaja je solarna eklipsa koja se događa 8. aprila 2024. na 19. stepenu znaka Ovna. Dakle, Sunce će biti pomračeno na samom stepenu svoje egzaltacija. Ipak, slika je još jača jer će na istom stepenu i minutu pored Sunca i Mjeseca se tu naći i Hiron, koji predstavlja mjesto primarne rane.

Hiron predstavlja uzrok, predstavlja bol. Svako od nas u natalu ima mjesto primarne rane, koje je pokazano kroz poziciju Hirona. Ipak, mit o Hironu nam govori da je on zapravo ranjeni iscjelitelj i da svako može svoju ranu da pretvori u svoje iscjeljenje i dar. Hiron je povrijeđen je od strane svog prijatelja, na nekoj pijanci, koji su se igrali sa lukom i strijelom, koje je upravo Hiron, kao izumitelj napravio. Sjetio se da za svoje prijatelje strijele natopi otrovnom krlju iz žuči hidre, za koju nije postojao lijek i neprijatelj bi pogođen strijelom automatski pao mrtav. Hiron, ipak, biva ranjen i ne umire, jer je on besmrtan… njegov otac je Hron, a majka Filira… i on ne može da umre, već se nosi sa svojom ranom, tako što traži lijeka liječeći druge. Hiron je višeslojan mit koji govori i o odbačenom djetetu, jer njega je upravo i majka, nimfa, odbacila, kada je po rođenju ugledalo njegovo tijelo, bio je pola čovjek, pola konj. Upravo i tu imamo kod primarnog neprihvatanja usljed neuklapanja u standarne obrasce. Još je to odbacivanje nastalo od strane majke, nekog ko je predstavljao naše nebo i ko bi trebao da nam daje besuslovnu ljubav.

Aprilska eklipsa nas poziva da obratimo pažnju na svoju ranu, da kroz odnose sa drugima liječimo sebe.

Portal se otvara 25.marta sa lunarnom eklipsom upravo u znaku Vage, na 5. stepenu, davajuć kanal za iscjeljenje. Kroz odnose. Odnosi i njihov stepen skladnosti govore o našem unutrašnjem skladu i nivou zadovoljstva.

Period od narednih petnaest dana je svojevrsni tunel, kroz koji se susrećemo sa svojim tamnim dijelovima, sa sijenkama. Mjesec i Sunce su pomračeni, potrebno je u mraku, u tišini spoznati sebe kroz drugoga i dati oslobođenje drugoj strani kroz podržavajuću riječ, blagonaklonost i najbolju namjeru.

Zakažite svoj termin

Izaberite uslugu *
Izaberite termin *
Ime i prezime *
E-mail adresa *
Broj telefona
Dodatni komentar
Cijena
0.00

Zakažite svoj termin

Izaberite termin *
Ime i prezime *
E-mail adresa *
Broj telefona
Dodatni komentar
Cijena
0.00